Onderwerp van de onderweg-naar-huis bijeenkomst van 28 mei 2009, georganiseerd door de werkgroep P&O.

Een bijeenkomst, waarop niet alleen onze leden, maar ook de Meppeler Handelsvereniging en de Handelsvereniging Nijeveen welkom waren.


De sprekers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wethouder Ko Scheele toonde zich onder de indruk van de samenwerking tussen partijen in Meppel op het gebied van arbeidsbemiddeling, met als hoogtepunt het onlangs geopende mobiliteitscentrum. Daar vinden werkgevers, scholen, reintegratiebedrijven, UWV, uitzendbureau’s en gemeente elkaar. Geboren uit de recessie een kans om er sterker weer uit te komen, door samen concreet aan de slag te gaan.

 

Marieke Navarro belichtte het mobiliteitscentrum, ontstaan vanuit WAM. Met behulp van C-match worden gevraagde en geboden competenties bij elkaar gebracht.


 

Eva Wagterveld (KvK) zette de mogelijkheden van de subsidieregelingen NIOF en HRM + 2009 helder uiteen. Regelingen bedoeld om MKB-ondernemingen te ondersteunen bij het inhuren van extern advies en het versterken van hun personeelsmanagement.


 

Bert Vliegers (Colo) vertelde over de theorie van EVC’s (Erkenning Verworven Competenties).


 

Tot slot liet Geert Douma (Brink Industrial) ons kennismaken met zijn succesvolle ervaringen met competentiegericht werken. Resultaat: enthousiast en gemotiveerd personeel.


 


De toehoorders