Wat waren de ambities voor dit jaar? En welke ondernemerskwaliteiten komen het beste van pas in zo’n lastige situatie? Deze vragen worden gesteld tijdens de derde aflevering van de videoreeks ‘Ondernemen in tijden van corona’.

In deze videoreeks spreekt tafelheer Danny Pol elke week met regionale ondernemers over ondernemen in tijden van corona.

In deze derde aflevering praten Menno Matter, eigenaar Matter Meppel, en Remco Germeraad, eigenaar Alumax Boats BV over de lessen die zij hebben getrokken uit deze periode en de consequenties die de pandemie had op hun privéleven en ondernemingen. Remco: “In de Nederlandse markt was een korte dip te zien, totdat mensen zich realiseerden dat ze deze zomer in Nederland moeten blijven. Wij profiteren daar erg van, en hebben de mazzel dat we met ons bedrijf aan de goede kant zitten.” Menno: “Wij zien andere consequenties. De autoverkoop lag direct stil, maar ook op de werkplaats ging het werk achteruit, omdat mensen thuis aan het werk gingen. Gelukkig zien we dat het weer een beetje opkrabbelt.”

 Benieuwd hoe de heren om zijn gegaan met deze periode? Bekijk het hele gesprek in de video: