De premie van de Basis daalt met € 1,50 naar € 125,45 per maand. Dit is de meest gekozen basisverzekering bij Zilveren Kruis.

De collectieve zorgverzekering werkt mee aan je vitaliteit Iedereen voelt zich graag zo vitaal mogelijk. Thuis, maar ook op het werk. Tegelijkertijd is het niet altijd makkelijk om vitaal te blijven in een tijd waarin steeds meer van je wordt verwacht. Aandacht voor vitaliteit op onze werkvloer helpt je daarbij. Daarom heeft Zilveren Kruis afspraken gemaakt om hier actief mee aan de slag te gaan of te blijven. Zo helpt zij met het ontwikkelen van een beleid om je zo gezond mogelijk te laten werken. Naast de gezondheidsprogramma’s die ZK aanbiedt, krijg je ook extra vergoedingen bij een aanvullende zorgverzekering van ZK. Belangrijke redenen om te kiezen voor Zilveren Kruis:
● Uw vergoeding wordt binnen 3 werkdagen uitbetaald, als u uw zorgkosten declareert via Mijn Zilveren Kruis of de app.
● Met de online Zorgverkenner krijgt u snel antwoord op uw vragen als: Waar kan ik terecht? Wat krijg ik vergoed?
● Wij maken het u graag gemakkelijk. In Mijn Zilveren Kruis regelt u al uw zorgzaken online. Je profiteert ook van korting op je premie 
●Je ontvangt 5% korting op je basisverzekering. Op je aanvullende verzekering ontvang je 10% korting en op je tandartsverzekering 10% korting.
Ben je al collectief verzekerd bij ZK? Dan zit je goed. Je hebt de nieuwe premie en het vergoedingenoverzicht voor 2020 al van ZK ontvangen. Je bekijkt ze in www.zk.nl/mijnzilverenkruis. Ben je nog niet collectief verzekerd bij ZK? Op www.zk.nl bereken je jouw premie en stap je eenvoudig over. Je vindt er ook alle informatie over de vergoedingen. Uiteraard kies je zelf welke zorgverzekering het beste bij je past. De premie is afhankelijk van je keuze.
Tip: Overstappen is eenvoudig. Zilveren Kruis zegt je huidige zorgverzekering voor je op als je je uiterlijk 31 december 2019 aanmeldt.