Het Noorden en dus Meppel leert door!
Er is goed nieuws: voor Noord-Nederland is maar liefst 750.000 euro beschikbaar, waarmee 750 mensen geschoold kunnen worden. Er zijn ruim 40 opleidingen en cursussen! Voor deelnemers is het kosteloos echter in sommige gevallen wordt wel een kleine bijdrage gevraagd van de werkgever.

Wie heeft dit mogelijk gemaakt?
Het scholingsaanbod is mogelijk gemaakt door vijf Mbo-scholen in Noord-Nederland. Deze samenwerking heet Het Noorden Leert Door. Samen hebben ze het scholingsaanbod voor de subsidieregeling NL Leert Door gemaakt. Mbo-scholen richten zich allang niet meer alleen op jongeren. Hun opleidingen zijn steeds meer gericht op werkenden en werkzoekenden. Werkgevers en hun medewerkers kunnen gebruikmaken van praktische en relatief korte opleidingen. Zo komen mensen beter opgeleid en beter voorbereid op de toekomst uit deze corona-periode. De vijf Mbo-scholen zijn: Alfa College, Drenthe College, Friese Poort, Friesland College en Noorderpoort.

Waarom?
Door de corona-pandemie verdwijnen veel banen. Daarnaast veranderen veel banen door technologische ontwikkelingen en digitalisering. De overheid helpt om mensen wendbaar te maken met de subsidieregeling NL Leert Door. Door deze subsidie kunnen werkenden en werkzoekenden zich blijven ontwikkelen, zodat ze hun werk beter kunnen doen of hun kansen vergroten als ze ander werk zoeken.

Vijf Noordelijke ROC’s slaan de handen in één
Het complete scholingsaanbod van de ROC’s vindt u hier.
Inschrijven is per direct mogelijk. Let op. Vol=Vol.