U kent PM Energie wellicht als de partij waarmee ICC-Parkmanagement Meppel sinds een aantal jaren de collectieve inkoop van energie en meetdiensten verzorgt. Veel leden hebben hiermee al forse besparingen op hun energiekosten gerealiseerd.
PM Energie kan u nu ook helpen met de aanschaf van zonnepanelen, eventueel zonder dat u hoeft te investeren! Als u zonnepanelen wilt, kunt u in maart of in oktober van dit jaar geheel vrijblijvend SDE-subsidie aanvragen. SDE staat voor Stimulering Duurzame Energie en de subsidieregeling is bedoeld om het opwekken van groene energie te stimuleren. U ontvangt een gegarandeerd bedrag per opgewekte kWh voor de komende 15 jaar.

De definitieve keuze, of zonnepanelen geschikt voor u zijn, kunt u desgewenst maken na een eventuele subsidietoekenning. Zelfs als de subsidie aan u is toegekend kunt u er nog van af zien. De subsidieaanvraag is dus echt geheel vrijblijvend!

Voor het begeleiden van de subsidieaanvraag vraagt PM Energie € 175,- (ex. BTW en eventuele haalbaarheidsstudie). Indien uw aanvraag in maart niet wordt goedgekeurd dan dienen wij zonder extra kosten in oktober dezelfde aanvraag nogmaals in.

Wanneer u gebruik wil maken van de eerste SDE-ronde neem dan per omgaande,
maar uiterlijk voor 3 maart 2017, contact op met PM Energie. U kunt PM Energie bereiken per mail via info@pmenergie.nl of telefonisch via 085 – 2100 578, vraag hierbij naar de expert op het gebied van zonnestroom, de heer Bart Porskamp. Ook als u aanvullende vragen heeft over zonnestroom, uw persoonlijke businesscase (voor een huurkoopregeling) en/of de subsidieregeling, helpt PM Energie u graag!

Belangrijkste voorwaarden
De subsidie kan alleen worden aangevraagd voor grootverbruikersaansluitingen (>3×80 Ampère, u krijgt een separate factuur van uw netbeheerder Enexis met netwerkkosten). Tevens moet de eigenaar van de locatie toestemming geven. Voor aanvragen van meer dan 1.900 panelen moet er een haalbaarheidsstudie worden verricht. Dit kan PM Energie voor u verzorgen.

Zelf investeren of financieren?
U kunt natuurlijk zelf investeren in zonnepanelen. Heeft u echter niet de middelen, of investeert u liever in andere zaken in uw bedrijf, dan is het ook mogelijk om zonder of met een kleine eigen investering tot een businesscase te komen waarbij u (een deel van) uw energieverbruik verduurzaamt en jaarlijks lagere energielasten heeft. De flyer in de bijlage van deze mail bevat meer informatie hierover.

Meer informatie kunt u lezen in de flyer