In samenwerking met Windesheim mogen wij onze leden een gratis securityscan aanbieden.
Derdejaars HBO-ICT studenten van Windesheim,die het semester Applied IT Security volgen, kunnen u helpen de cybersecurity van uw bedrijf te verhogen door het uitvoeren van een gratis securityscan.
Op deze manier kunnen studenten praktijkervaring opdoen en verhoogt u de cybersecurity van uw organisatie.

Het werkt zowel voor u als ondernemer als voor studenten, want zij kunnen zich ontwikkelen door het uitvoeren van projecten in werkelijke beroepssituaties.Hierdoor doen ze werkervaring op die belangrijk is om als goede HBO-er aan de slag te kunnen. Uw feedback tijdens het project speelt daarbij een grote rol.

Het concept is vrij eenvoudig: u kiest een voor uw bedrijf passende projectopdracht uit onderstaande lijst met opdrachten. Vervolgens voert een projectgroepje van 5 studenten in enkele maanden het door u gekozen project uit (start sept/okt 2020). Vanuit uw organisatie verwachten we iemand die als opdrachtgever/contactpersoon kan fungeren. We verwachten dat deze taak ongeveer 2 uur per week kost.

Wat het u oplevert wordt bepaald door het soort project dat u laat uitvoeren.
Naast het project krijgt u een leuk inkijkje in het doen en denken van gemotiveerde 3e jaars HBO studenten die graag een mooi resultaat opleveren.

Er is keuze uit de volgende projecten:

1 Security awareness programma
De mens is en blijft de zwakste schakel in IT security. Een security awareness programma verhoogt de cyber security awareness en -kennis van uw organisatie.
Dit project is gericht op het ontwikkelen en uitvoeren van een passend programma en het doorlopen van een verbetercyclus om meetbaar aan te kunnen tonen dat de security awareness verbeterd is.

2 Brede IT security audit
De uitvoering van een brede IT security audit richt zich primair op de opzet, inrichting en werking van het IT beveiligingsbeleid van uw organisatie.
Dit project gaat in op de risico’s van IT in relatie tot uw bedrijfstak en -voering.
Bestaand beleid wordt getoetst en waar nodig verbeterd, ontbrekend beleid wordt ontwikkeld en geïmplementeerd.

3 Technische IT security audit
De uitvoering van een technisch gerichte IT security audit richt zich op het testen van bestaande maatregelen en het identificeren van ontbrekende maatregelen binnen uw huidige IT infrastructuur.
Dit leidt tot een advies en waar mogelijk de benodigde implementatie van technische security maatregelen.

Aan het einde van de looptijd zal het project aan u worden overgedragen. Studenten worden naast het projectresultaat beoordeeld op hun professionele ontwikkeling en getoonde competenties.
Hier nemen we graag de ervaring en ontwikkeling die u als opdrachtgever met de projectgroep hebt opgedaan in mee.

We hopen u als opdrachtgever te mogen verwelkomen!
Mochten er nog vragen zijn dan kunt u contact opnemen met docenten Bram van der Ploeg aq.vanderploeg@windesheim.nl en Jan de Groot j.d.de.groot@windesheim.nl