Aan dit project van de Rijksuniversiteit Groningen kunt u deelnemen als Drents ondernemer. 
Het gaat om de Groeicarrousel Drenthe die de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de RUG voor de vierde keer organiseert i.s.m. de provincie Drenthe (programma Ik ben Drents Ondernemer).

Het project houdt in dat de RUG een team van 3-4 studenten selecteert, die zich vanaf begin februari gedurende 10 weken onder begeleiding van een docent buigt over het business vraagstuk van het deelnemende bedrijf. Als uitkomst ontvangt het bedrijf een degelijk onderbouwd onderzoek- en adviesrapport dat een antwoord geeft op het vraagstuk.
In totaal gaat de faculteit met 10 Drentse bedrijven aan de slag. Het wordt afgesloten met een gezamenlijke presentatie met gedeputeerde Henk Brink in de statenzaal van het provinciehuis in Assen in de tweede helft van april.
Dankzij een subsidie van de provincie Drenthe kan de faculteit dit traject tegen lage kosten aanbieden. Normaliter vraagt de RUG € 4000 euro als vergoeding van de kosten die vanuit de universiteit gemaakt worden. De provincie vergoedt voor dit project de helft van de kosten en derhalve betaalt u € 2000 euro. Waarschijnlijk komt er van de kant van de provincie nog een aanvulling, zodat uw bijdrage in dat geval uit kan komen op € 1000. De faculteit zal de bedrijven tijdig en goed informeren over hoe dit financieel precies verloopt.
Voor informatie kunt u contact opnemen met Wijnand Aalderink via 06 537 048 21.

groeicarrousel Drenthe