Zwaluwwand.

Op bedrijventerrein Noord II komt een nieuwe zwaluwwand, een broedplaats voor uitbreiding. De verbinding tussen natuur en bedrijventerreinen wordt steeds belangrijker om bedrijventerreinen toekomstbestendig te maken. Groen op een bedrijventerrein is goed voor de biodiversiteit en de groenbeleving. Op Noord II wordt een Zwaluwwand geplaatst. De werkgroep, die dit realiseert kan wel nog wat financiële steun gebruiken. Graag brengen we vanuit ICC PMM de zwaluwwand bij jullie onder de aandacht. 

Vogelwerkgroep Vliegvlug heeft vorig jaar het plan gemaakt om een kunstmatige wand voor oeverzwaluwen aan te leggen bij de visplas op het industrieterrein en in het omliggend gebied door aanplant van bloeiende en besdragende beplanting de biodiversiteit te vergroten. De reden hiervoor is dat in de toekomst het aantal broedparen van de oeverzwaluwen in onze directe omgeving onder druk komt te staan.

Deze locatie is door de aanwezigheid van meerdere waterpartijen veelbelovend voor de oeverzwaluwen. Door de aanwezigheid van wandel- en fietspaden kunnen mensen dit stukje natuur ook beleven. Een mooi  uitje tijdens de lunchpauze.  Op deze manier brengen wij een stukje natuurontwikkeling op een bedrijventerrein.

Voor aanwezige bedrijven een unieke kans om de natuur een handje te helpen. Om de Zwaluwwand te kunnen ontwikkelen en is er nog financiële steun nodig. Mocht je willen helpen dan kun je voor uitgebreide informatie, een éénmalige bijdrage of een donatie kijken op de website https://www.vliegvlugmeppel.nl/zwaluwwand-noord-ii

Mocht je vanuit je bedrijf een financiële bijdrage gaan doen, dan komt jouw bedrijfsnaam op het bord in het park bij de zwaluwwand.

Voor iedere bezoeker is de ondersteuning van jouw bedrijf mooi zichtbaar!