Brandweer Meppel zoekt collega’s!

Brandweervrijwilligers
De brandweer in Meppel is afhankelijk van vrijwilligers en vertrouwt daarvoor op mannen en vrouwen die wonen of (tuis)werken in de omgeving van de post. Brandweervrijwilligers zijn betrokken mensen die een positieve bijdrage willen leveren aan de maatschappij. Voor brandweervrijwilligers is een goede basisconditie een must en het volgen van een opleiding tot Manschap A is verplicht.

(Thuis)werken in Meppel
Ook mensen die niet wonen maar wel (thuis)werken in Meppel kunnen brandweervrijwilliger worden. Zij kunnen veel betekenen voor de brandweer, te meer omdat veel vrijwilligers overdag buiten de stad werkzaam zijn. Reden genoeg om hiervoor meer aandacht te vragen en werkgevers én werknemers te laten zien wat het werken bij de brandweer inhoudt en wat het kan opleveren.

Brandweerwerk naast je baan
Brandweerwerk wordt naast de dagelijkse bezigheden en activiteiten uitgevoerd. Het liefst zijn brandweervrijwilligers vaak beschikbaar maar lukt dat bij een melding niet altijd, dan is die ruimte er ook.

De inzet levert veel op
Het werk bij de brandweer levert actie, voldoening, persoonlijke ontwikkeling en dankbare inwoners op. Brandweer is waardering. De reden dat veel werkgevers positief tegenover brandweerwerk staan is dat het hen goed getrainde en ervaren hulpverleners binnen de eigen organisatie oplevert.

Ben je benieuwd of brandweerwerk iets voor jou(w werknemers) is?
Kom kennismaken met de taak en het team!
Kijk voor meer informatie op https://www.brandweer.nl/vacature/brandweer-meppel-zoekt-vrijwilligers/
of neem contact op met de post via brandweermeppel@vrd.nl.