Als eerste bedrijvenpark in Drenthe is Blankenstein sinds vandaag “hartveilig”

ICC-PMM en Hartveilig Drenthe waken op Blankenstein ook over uw hart!
Het aanbieden van een AED (computergestuurd hartschokkastje) door burgemeester Westmaas aan ICC-PMM markeerde de start van Blankenstein als “hartveilig industrieterrein”. Blankenstein beschikt over een netwerk van actieve AED’s, die in geval van een hartstilstand direct ingezet kunnen.

 

Want bij een circulatiestoornis zijn snelle reanimatie en defibrilatie (stroomstoot om het hart weer op gang te krijgen) letterlijk van levensbelang. Maar ook de kwaliteit van leven stijgt door een vliegensvlugge interventie enorm.

 

De BHV-ers van Waterschap Reest en Wieden zijn als eersten aangemeld  bij de AED-locator. Zij kunnen nu bij een hartstilstand via een 112 melding door een sms-bericht worden opgeroepen voor  onmiddellijke reanimatie en voor het ophalen van de dichtstbijzijnde AED. Ook Woonconcept, Icare en Tijhuis zetten hun AED’s en BHV-ers in voor dit project. En de BHV-ers van McDonalds gaan meedoen zodra zij hun opleiding hebben afgerond. Maar er kunnen zich nog meer bedrijven op Blankenstein aanmelden en later registreren.

 

De komende maanden zal dit project ook over de andere industrieterreinen in onze gemeente worden uitgerold.