« Terug naar overzicht

Focus is een organisatie die haar oorsprong vindt in Meppel. Wij voeren onze dienstverlening uit onder twee werknamen: Focus- Jeugd & Gezin en Focus- Mens & Werk. We bieden begeleiding, coaching en advies op maat.

De begeleiding van Focus vindt plaats in de eigen, vertrouwde leef- en/of werkomgeving van de cliënt (ambulante begeleiding). Mocht dit niet mogelijk of wenselijk zijn, dan kan de begeleiding op een andere locatie plaatsvinden (bijvoorbeeld het kantoor van Focus of op een locatie van een samenwerkende organisatie). Begeleiding kan ook plaatsvinden tijdens een wandeling of sportactiviteit. Uitgangspunt is dat het aansluit bij de gewenste dienstverlening aan de cliënt en dat het een juiste omgeving is voor de cliënt.

Wij zijn van mening dat elk mens / elke organisatie de kans moet krijgen om vanuit zijn eigen kracht te groeien in onze samenleving. Vanuit onze dienstverlening willen wij daarvoor zorgdragen. Dit doen we vanuit de volgende uitgangspunten:
• Wij vinden het belangrijk om voor iedereen (elk individu, opdrachtgever, organisatie) laagdrempelig en toegankelijk te zijn.
• Elk mens, situatie en/of problematiek is uniek en vraagt elke keer opnieuw een frisse en onderzoekende aanpak (maatwerk).
• Respect en integriteit zijn basisvoorwaarden om in vertrouwen een samenwerking aan te gaan.

Focus biedt ook:
• Gezinsbegeleiding; Tijdens een periode van circa zes à zeven maanden worden zowel het gezin als systeem en de individuele gezinsleden begeleid door het team van Focus. Het is een intensief traject met als doel zo snel mogelijk de balans in het gezin en bij de gezinsleden te herstellen.

• Begeleid wonen; In 2016 is Focus begonnen met het bieden van begeleid wonen aan (jong)volwassen. Door het bieden van woonruimte gecombineerd met het leveren van zorg biedt Focus cliënten de mogelijkheid om met begeleiding zelfstandig te (leren) wonen in een stabiele en veilige omgeving.

Meer informatie over Focus is te vinden op onze website: www.focus-jeugdengezin.nl.