Laden Evenementen

« All Events

Lunchbijeenkomst over nieuwe Europese Privacywet

21-11-2017

De werkgroep P&O organiseert in het kader van de nieuwe wet op de privacy dit keer een lunchbijeenkomst bij Reestmond aan de Eekhorstweg 4.

De nieuwe Europese Privacywet: bent u al voorbereid?

Zes op de tien mkb-bedrijven zijn er niet van op de hoogte dat ze mei volgend jaar moeten voldoen aan nieuwe Europese privacywetgeving die tot enorme boetes kan leiden. Dat blijkt uit een peiling door MKB Servicedesk onder 3200 bedrijven. Zorgt u dat u straks aan de goede kant van het spectrum staat?

Waarin verschilt de nieuwe privacywet (Algemene Verordening Gegevensbescherming) van de oude (Wet Bescherming Persoonsgegevens)? In de nieuwe Europese wet worden de gegevens van je klanten (zowel consumenten als zakelijke klanten!) nog beter beschermd. De nadruk komt nog sterker te liggen op de verantwoordelijkheid van de bedrijven. Je moet te allen tijde kunnen aantonen dat je de data veilig hebt opgeslagen. Houd je je niet aan de regels? Dan kun je een flinke boete verwachten: maximaal 20 miljoen euro of 4 procent van je wereldwijde omzet.

Tijdens de workshop word je in één middag verteld wat de nieuwe wet inhoudt. Via praktijkcases komt de theorie tot leven en verwerf je informatie die direct toepasbaar is in de praktijk.

Programma
Impact van de AVG voor organisaties: een introductie
Jitty van Doodewaerd (DMCC) schetst en duidt het kader van de AVG: over reikwijdte, verplichtingen en sancties in de AVG en aanpalende regelgeving. Centraal staat de vraag: waar moet organisatie nu en straks waaraan voldoen als hij een klantdatabase heeft?

Implementatie van de AVG
In dit tweede deel van het programma staat Jitty stil bij de manier waarop u de vereisten van de AVG efficiënt in de organisatie kunt implementeren en borgen, op een manier die passend is bij de organisatiegrootte. Via praktijkcases komt de theorie tot leven en verwerft u informatie die direct toepasbaar is in de praktijk. (niet alleen B2C, maar ook B2B-advertentieverkoop, HRM, informatiebeveiliging etc.).