Laden Evenementen

« All Events

Hoe herkent u werknemers met schulden of geldzorgen!

04-03-2021

Hoe kunt u omgaan met werknemers met schulden of geldzorgen?
Aandacht voor het voorkomen van financiële problemen bij uw medewerkers is net zo belangrijk als het oplossen ervan. Een van de signalen dat een medewerker financiële problemen/schulden heeft: het seintje dat een deurwaarder beslag mag leggen op het loon. Als werkgever bent u op zo’n moment verplicht om daaraan mee te werken. Voor u een kostbare zaak en voor de medewerker een enorme belasting.
Samen met onze partners van de gemeente in de schulddienstverlening willen wij als gemeente onze inwoners zo vroeg mogelijk helpen bij geldzorgen. Immers, wanneer we er vroeg bij zijn, zijn er vaak nog veel oplossingen voorhanden en kunnen ergere schulden en problemen worden voorkomen. We weten dat er rondom geldzorgen en schulden een groot taboe bestaat en dat mensen met beginnende betalingsachterstanden gemiddeld 5 jaar wachten voordat ze hulp zoeken en dat de gemiddelde schuldenlast dan al opgelopen is tot € 40.000,-. Dit willen wij als gemeente doorbreken door vroegtijdig onze hulp aan te bieden en verbindingen in de samenleving te leggen waarmee we gezamenlijk het taboe kunnen doorbreken.
Heeft u weleens te maken met medewerkers met geldzorgen of wilt u meer weten hoe u geldzorgen kunt herkennen bij uw medewerkers en wat u kunt betekenen? Neem dan deel aan de online- workshop: Werknemers met schulden die wij als gemeente Meppel voor u verzorgen op donderdag 4 maart van 08.30 – 09.30 uur. In deze workshop vertellen wij u in ieder geval meer over wat de rol van de werkgever is, hoe je signalen kunt herkennen en hoe geldzorgen bespreekbaar te maken met uw werknemer. Ook nemen wij u mee in de verschillende aspecten van de dienstverlening die binnen de gemeente Meppel beschikbaar zijn voor inwoners met geldzorgen/schulden.
U kunt zich opgeven via “aanmelden”. Ook kunt u via een email aan a.wessels@meppel.nl kenbaar maken of u zelf nog specifieke onderwerpen rondom dit thema heeft waar u graag aandacht voor wilt vragen.